Ο ΑΞΙΟΤΙΜΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΜΠΕΟΣ: Ο Αχιλλέας Μπέος «απολαμβάνει» τη μοναξιά του

Τρίτη, Ιανουαρίου 17, 2006

Ο Αχιλλέας Μπέος «απολαμβάνει» τη μοναξιά του

Ο Πανιώνιος δεν είν' απογοήτευση. Είναι η έλευση του, αργά ή γρήγορα, αναμενόμενου. Απ' τη στιγμή που η ομάδα έχει γίνει τρόλεϊ, σε κάθε στάση δέκα να κατεβαίνουν κι άλλοι τόσοι ν' ανεβαίνουν, το πλήθος θα παραμένει εσαεί ετερόκλητο. Θα 'ναι ρόστερ, όχι σύνολο. Καμία συνέχεια, καμία αξιοπιστία, καμία συνέπεια. 'Η, μάλλον, μία και μοναδική συνέπεια. Η πιο βαριά φανέλα της Αττικής μετά τις τρεις, να 'ναι βαθιά μέσα στο χοντρό πρόβλημα.
Από το άρθρο του Αλέξη Σπυρόπουλου στην Sportday



Οι «πρόσφυγες» της Ν. Σμύρνης
Ο Αχιλλέας Μπέος «απολαμβάνει» τη μοναξιά του, την ώρα που ο Πανιώνιος καταρρέει στο γήπεδο και στις εξέδρες

Του Γιωργου Βαλαβανη

Εικόνα επίσημων θεωρείων του γηπέδου της Νέας Σμύρνης: ο πιο επώνυμος φίλαθλος παρακολουθεί τον αγώνα των «κυανέρυθρων» με το Αιγάλεω. Οι περισσότερες θέσεις δίπλα του είναι άδειες.

Αδεια και... σκονισμένη η θέση του επισήμου (στα χαρτιά) προέδρου της ΠΑΕ, Λευτέρη Παγκοζίδη...

Αδεια η καρέκλα του Δημάρχου Νέας Σμύρνης, Γιώργου Κουτελάκη. Αδεια η θέση του προέδρου του Eρασιτέχνη, Κώστα Τσακίρη. Αδεια η θέση του προέδρου της ΚΑΕ, Ηλία Λιανού. Στις διπλανές θύρες, οι φίλοι των «κυανέρυθρων» δεν ξεπερνούν τους 400, συμπεριλαμβανομένων και των πενήντα, περίπου, κατόχων εισιτηρίων διαρκείας. Ολο το υπόλοιπο γήπεδο, άδειο. Σε σημείο, η τηλεοπτική κάμερα να δείχνει μόνο άδειες θέσεις και να δίνεται η εντύπωση του αγώνα κεκλεισμένων των θυρών!

Βαθμολογική θέση του Πανιωνίου: Δέκατη τέταρτη, 12 βαθμοί, εννέα ήττες (οι τρεις εντός έδρας).

Εισιτήρια; Επτακόσια ογδόντα έξι δηλώθηκαν στην ΕΠΑΕ κι αν ήταν περισσότεροι από 400 θεατές, ούτε με γεωμετρική πρόοδο δεν μπορούσαν να φτάσουν τους εγγεγραμμένους (μαζί με τους δημοσιογράφους και τους άνδρες ιδιωτικής ασφάλειας)!

Εικόνα εκτός του γηπέδου της Νέας Σμύρνης: Επτακόσιοι οργανωμένοι και μη φίλαθλοι του Πανιωνίου με μαύρες σημαίες διαδηλώνουν την αντίθεσή τους στη συνέχιση της διοίκησης της ΠΑΕ Πανιώνιος από τον πιο αναγνωρίσιμο φίλαθλό της, τον Αχιλλέα Μπέο.

Γι' αυτόν, δηλαδή, που πριν από δύο χρόνια, οι «Πάνθηρες», τουλάχιστον, είχαν φωνάξει ότι ο Πανιώνιος θα έπαιρνε ακόμα και πρωτάθλημα μ' αυτόν που τους αποκάλεσε, αργότερα, «πρεζάκηδες», «φτωχούς», «άπλυτους».

Γι' αυτόν, δηλαδή, που πριν από έξι χρόνια είχαν «χρησιμοποιηθεί» από το ίδιο πρόσωπο για να πάνε έξω από το σπίτι του πρώην προέδρου της ΠΑΕ και να απαιτήσουν την παραίτησή του που ήταν, ούτως ή άλλως, δρομολογημένη, λόγω και της αλλαγής πλεύσης της νέας δημοτικής αρχής.

Γι' αυτόν που τους είπε σε μια «έκρηξη» ειλικρινείας ότι ο Πανιώνιος είναι «δικό του μαγαζί και το κάνει ό,τι γουστάρει».

Μα, αυτό ακριβώς εκπροσωπούσε ο Πανιώνιος για τον πιο επώνυμο φίλαθλο από το καλοκαίρι του '99, όταν και του δόθηκε η ΠΑΕ από τον Δήμο Νέας Σμύρνης. Το «δικό του μαγαζί». Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Ο,τι συμβαίνει, δηλαδή, σε κάθε ανώνυμη εταιρεία που την κατέχει φυσικό πρόσωπο.

Και για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις, η ταμπέλα είναι ευανάγνωστη έξω από το γήπεδο της Νέας Σμύρνης: «Νέος Πανιώνιος». Νέα ήθη και νέα έθιμα.

Μάλιστα, κάποιος αδαής για τα δρώμενα του Πανιωνίου θα απορήσει για το μένος των οπαδών κατά του πιο επώνυμου φιλάθλου, αφού η ίδια ομάδα, αυτή του Νέου Πανιωνίου, βγήκε δύο συνεχόμενες φορές στο Κύπελλο UEFA.

Σωστά. Με τη διαφορά ότι όποιοι φίλαθλοι του Πανιωνίου είχαν ενθουσιαστεί για την πορεία της ομάδας στα ευρωπαϊκά σαλόνια, είχαν δει μόνο το «τυρί». Η «φάκα» ήταν το «διπλό» στο ημίχρονο και ο «άσος» στον τελικό, όπως ακούστηκε το σύνθημα στον αέρα της Νέας Σμύρνης...

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_sport_100017_15/01/2006_170071



ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΕΠΟΧΗ" (15/1/06)

«Ο Πανιώνιος δεν είναι μαγαζί στην παραλιακή...»

Στιγμές από το «ένδοξο» (αριστερό...) παρελθόν της έζησε το περασμένο Σάββατο η (θρυλική...) πλατεία της Νέας Σμύρνης. Περισσότεροι από 700 φίλαθλοι του ιστορικού Πανιώνιου εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην σημερινή ιδιοκτησία του κυρίου Αχ. Μπέου και κυρίως στον τρόπο που όλα αυτά τα χρόνια (με την ανοχή των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, ΝΔ) το σωματείο της Νέας Σμύρνης πορεύεται στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Το απόλυτα πετυχημένο συλλαλητήριο οργάνωσαν ο σύνδεσμος οπαδών Πανιωνίου «Πάνθηρες», το «Κυανέρυθρο» Φόρουμ, Μέλη της Λέσχης Φίλων Πανιωνίου και οι Πολίτες Ν. Σμύρνης (που έχουν ήδη στο ενεργητικό τους την παρέμβαση ενάντια στις κάμερες παρακολούθησης στο γήπεδο του Πανιωνίου). «Ο Πανιώνιος είναι ομάδα ιστορική και όχι μαγαζί στην παραλιακή» ήταν το κύριο σύνθημα της συγκέντρωσης στο οποίο συμμετείχαν Πανιώνιοι όλων των ηλικιών. Από «αγριεμένους» χουλιγκάνους, «λαϊκούς» της πλατείας, ασπρομάλληδες, αλλά και ενεργούς πολίτες στα κοινωνικά κινήματα της πόλης που θεωρούν τον Πανιώνιο αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής και της ιστορίας της Νέας Σμύρνης. Η πορεία που ακολούθησε την συγκέντρωση «σημαδεύθηκε» από την απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας. Είναι απορίας άξιο από ποιον πήραν εντολή οι δυνάμεις των ΜΑΤ να «ρίξουν» χημικά σε μια ειρηνική πορεία; Το συλλαλητήριο ήταν απόλυτα πετυχημένο (απόδειξη οι ανακοινώσεις πανικού από τη πλευρά του Μπέου...) και αποτελεί την καλύτερη αρχή για έναν αγώνα διαρκείας, προκειμένου ο Πανιώνιος να ξαναβρεί την χαμένη του αξιοπρέπεια. Και κυρίως να παραμείνει ομάδα (... ιστορική) και όχι να μετατραπεί σε μαγαζί της παραλιακής...

Άλλα δυο πολύ καλά άρθρα από την καθημερινή της Κυριακής πάλι

Η (αυτο)καταστροφική πορεία του Αχιλλέα Μπέου

και
Περίεργη… η «ομερτά» της πλατείας


το άρθρο του Διονύση Ελευθεράτου στην εφημερίδα ΠΡΙΝ
Αριστερό Εξτρέμ: Η πλατεία (Ν. Σμύρνης) ήταν γεμάτη. Και γε-ΜΑΤ-η


το άρθρο του ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΡΚΟΥΛΗ στην εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ



και μην ξεχνάτε ΤΖΙΓΚΕΡ , ΝΤΕΜΗΣ και ΣΩΚΡΑΤΗΣ έχουν τον ΑΧΙΛΛΕΑ ΜΑΣ σαν μασκότ στην προσπάθεια τους να εξυγιάνουν το ποδόσφαιρο!!! Συγχαρητήρια, κύριοι έχετε το ποδόσφαιρο που σας αξίζει!!!